Bloggtidning

Väljer du att vara med på den här aktiviteten så kommer du att med text och bild få publicera något som du själv har skapat på bloggtidningen Gateplaneten. Den finns redan på nätet och har adressen www.gateplaneten.se

Än så länge är det inte så mycket skrivet i den och därför har vi ett jättebra tillfälle att få förbättra den på elevens val.

Du kommer att använda dig av penna och papper, kamera och dator.

  • Du kanske undrar vad man ska skriva om. Fundera då lite snabbt på vad texter och bilder i en tidning brukar handla om. (Bläddra snabbt genom en tidning och få förslag)
  • Du kanske väljer att skriva dikter och fotografera något som passar till den eller publicera en egen berättelse med bild till.Eller är det så att du har någon/något favorit- (person, djur, musik, mat, pryl)  av något slag som du vill skriva och berätta om.
  • Varför inte göra ett riktigt reportage. Ta med papper, penna och kamera och gå tex. till Mekonomen där du/ni intervjuar någon som jobbar där, tar lite bilder och kommer tillbaka och jobbar färdigt med reportaget.

Det här är bara några exempel. En tidning innehåller otroligt mycket.

Det ligger en hel del jobb bakom det som skrivs i tidningen men de som jobbar med det brukar tycka det är roligt. Det kommer nog du också att märka om du väljer denna aktivitet. Ska man tex. intervjua någon behöver man fundera ut vad det är man vill få reda på och skriva frågor i förväg. När man sen är igång med intervjun brukar man komma på mer att fråga om.

Har du en egen kamera som du är van att använda och får lov att ta med dig till skolan så får du jättegärna göra det. Mobilen går ju också att använda. Kom bara ihåg sladdar och kontakter som du behöver för att koppla till datorn.

Vi kanske ses på bloggtidningsredaktionen

Hans

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *