GTA

Till Vårdnadshavare för samtliga barn på Gateskolan

För en tid sedan uppmärksammades brevet nedan på sociala medier och i dagspress.

Vi i skolrådet på Gateskolan uppmanar er att läsa nedanstående och reflektera. Problemet med våldsamma spel ÄR tyvärr ingen isolerad företeelse för just Snyggatorpsskolan och vi väljer att kopiera brevet i sin helhet utan extra tillägg, det som behöver sägas är redan klart och tydligt formulerat.

Skolan arbetar aktivt med dessa frågor och planerar även temadagar kring detta.

MVH

Skolrådet Gateskolan

April 2014

GTA-Grand Theft Auto

Vi pedagoger på Snyggatorpskkolan har uppmärksammat att ganska många elever från F-6 spelar ett spel som heter GTA-5
Det har varit mycket diskussioner om sdetta spel i media och dess olämplighet för barn. Vi skickar ut detta brev för att göra er uppmärksamma på vad detta spel innebär, då vi fått uppfattningen om att den del föräldrar till de barn som spelar GTA inte vet hur pass våldsamt det är.
GTA 5 bygger på våld och sex. I den nya versionen kan spelarna besöka strippklubbar, ragga upp prostituerade och sedan döda dem och dra ut på organiserade morduppdrag. Våldet i spelet är dessutom extremt högt. Man kan slå ner folk med järnrör, stycka, bränna upp och även tortera människor, tex dra ut tänderna på andra människor med tång mm.
Man blir också belönad för att använda allt grövre våld. Spelet innehåller också ett grovt ovårdat språk och det förekommer också grova sexskämt.
Vi hoppas att det finns en förståelse för hur olämpligt detta spel är för barn och hur olämpligt det är när vi får diskutera ord som förekommer i spelet med eleverna.
Eleverna tar med sig tankar om spelet till skolan från klass F och uppåt och detta leder till många diskussioner om våld, sex, mörda folk, blod mm.
Vi får även föra samtal om att det inte är ok att sparka på folk som ligger ner, döda poliser mm mm.
Vår förhoppning är att ni som föräldrar sätter er in i vad detta spel innebär och att det finns en anledning till att detta spel har en åldersgräns på 18 år.
MVH Personalen på Snyggatorpsskolan.
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *